Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuets i xarcuteria des de fa 60 anys, ha remodelat l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del seu centre productiu a Bonmatí – Sant Gregori, apostant per l’eficiència energètica en la indústria.
Aquest projecte s’ha dut a terme en el marc de la primera convocatòria (2015) del Programa d’Ajudes per a Actuacions d’Eficiència Energètica per a PIME i Gran Empresa del Sector Industrial, gestionat per l’Institut de Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE) i cofinançat pel Fons Nacional d’Eficiència Energètica (FNEE) i els Fons FEDER.

El projecte de remodelació, enfocat principalment a renovar el sistema de ventilació i agitació de la EDAR, ha suposat una inversió elegible de 177.170,00 € dels quals el programa d’ajudes ha finançat 40.759,08 €, més d’un 20%.
Gràcies a això, el consum de la EDAR de Casademont ha disminuït al voltant de 670 MWh/any (un 80%), que es tradueix en més de 62.000 €/any, en línia amb la tendència europea i global d’estalvi d’energia. 

Sobre Casademont http://www.casademont.com
Casademont és una empresa líder en l’elaboració de fuets i xarcuteria des de fa 60 anys. Amb seu a Bonmatí (Girona) i dos centres productors a Girona, Casademont continua la tradició de quatre generacions de xarcuters i la tecnologia més avançada del sector per a oferir als consumidors productes carnics de gran qualitat.
La inversió en I+D de la companyia ha permès dissenyar productes i sabors nous i combinacions poc convencionals, com el fuet de figues o de cabrales, així com una gamma d’embotits especialment dissenyada per a persones amb al·lèrgies alimentàries, a més del fuet, el producte estrella de Casademont. Aquesta innovació constant de processos i productes, la qualitat de les seves referències, la gestió de l’equip i la tradició fuetera de la companyia han permès a Casademont consolidar-se com un referent en la indústria de la xarcuteria a nivell mundial.
Amb una capacitat per a produir 25.000 tones anuals d’embotits curats, bullits, llescats i pernils, les vendes de la companyia fora del mercat espanyol ja representen el 55% de la seva producció.

Gracias a ello, el consumo de la EDAR de Casademont ha disminuido alrededor de 670 MWh/año (un 80%), que se traduce en más de 62.000 €/año, en línea con la tendencia europea y global de ahorro de energía. 

Acerca de Casademont http://www.casademont.com

Casademont es una empresa líder en la elaboración de fuets y charcutería desde hace 60 años. Con sede en Bonmatí (Girona) y dos centros productores en Girona, Casademont aúna la tradición de cuatro generaciones de charcuteros y la tecnología más avanzada del sector para ofrecer a los consumidores productos cárnicos de gran calidad.

La inversión en I+D de la compañía ha permitido diseñar productos y sabores nuevos y combinaciones poco convencionales, como el fuet de higos o de cabrales, así como una gama de embutidos especialmente diseñada para personas con alergias alimentarias, además del fuet, el producto estrella de Casademont. Esta innovación constante de procesos y productos, la calidad de sus referencias, la gestión del equipo y la tradición fuetera de la compañía han permitido a Casademont consolidarse como un referente en la industria de la charcutería a nivel mundial.

Con una capacidad para producir 25.000 toneladas anuales de embutidos curados, cocidos, loncheados y jamones, las ventas de la compañía fuera del mercado español ya ascienden al 55% de su producción.

Más recientes

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...

Traçabilitat: una garantia en l’elaboració d’embotits

Ressenya basada en l’article Traçabilitat en el cicle de producció porci...