La volta al ‘col·le’ amb CasademontD’aquí a una mica comença el curs escolar i, amb ell, la inquietud d’algunes famílies respecte als esmortzars i els berenars. Què haurien de menjar els nens: dolç o salat? Hidrats de carboni o proteïnes? Galetes, entrepans o fruita?

La resposta està clara si tenim en compte les necessitats nutricionals dels nens.

Els nens petits estan en plena etapa de creixement i necessiten una gran aportació nutricional en el seu dia a dia. L’escola i les activitats extraescolars els requereixen un esforç extra, intel·lectual, físic i emocional, i l’alimentació és la seva font primordial d’energia i salut. La seva importància és vital: l’alimentació els aporta els nutrients essencials per a desenvolupar-se i per a afrontar el dia a dia.

Però, quins nutrients necessiten els nens en el seu dia a dia?

Les proteïnes, com la carn de porc: desenvolupen els teixits del cos: els músculs, tendons, cartílags, etc. Afavoreixen el sistema immunològic i suposen una gran aportació energètica. Han de representar, aproximadament, un 12% de la dieta.

Els hidrats de carboni complexos, com el pa: constitueixen la principal font d’energia de l’organisme. Haurien de ser un 60% de l’alimentació.

Els greixos, presents en els lactis, els embotits o l’oli d’oliva: aporten energia, permeten absorbir algunes vitamines i ajuden a protegir i a aïllar el cos. Constitueixen un 25% de la dieta.

Les vitamines i els minerals, presents en gairebé tots els aliments: serveixen per a la majoria de funcions de l’organisme: el creixement, l’activitat del cervell, la visió, la circulació o les defenses. Mantenen en bona salut els ossos, les dents, el cor, el sistema nerviós, el sistema immune, etc.

Els esmortzars i berenars més habituals dels nens solen ser entrepans d’embotit, acompanyats per vegetals o fruites. Tenint en compte les seves necessitats nutricionals, són una de les opcions més completes.

La carn magra com la carn de porc és una font de proteïnes, minerals (fòsfor, ferro, potassi i zinc), vitamines (B1, B3, B6 i B12), i una aportació justa d’àcids grassos.
Acompanyada d’hidrats complexos (pa) i vegetals (fruites, hortalisses o verdures) és un mos ideal per als nens.
Les rutines i hàbits que implementem en el nostre dia a dia són una oportunitat per a inculcar valors als més petits.

Especialment, és important que els nens aprenguin el valor de cuidar de la seva salut i del seu benestar. Què millor que la dieta mediterrània per a fomentar aquests valors i un estil de vida saludable i equilibrat.

Más recientes

Rellançament de la gamma Natura

Costa Food Group – Casademont rellança la seva marca Natura amb una nova gamm...

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...