Mites falsos sobre els embotits


Els embotits no aporten nutrients – Fals!

– A Casademont estem encantats de recordar-vos sovint les aportacions nutricionals dels embotits. I no és per a menys! Són aliments rics en proteïnes d’alta qualitat, que a més proporcionen tot tipus de vitamines i minerals, com a ferro, zinc, calci, fòsfor, magnesi, potassi i vitamines del tipus B.
Tots aquests nutrients contribueixen al correcte funcionament de l’organisme i suposen una font d’energia en totes les etapes de creixement.

Els embotits tenen gluten i lactosa – Fals!
Algunes cases d’embotits utilitzen additius que contenen gluten. En Casademont, no obstant això, tenim el compromís d’avançar cap a una producció lliure d’al·lergògens. Els embotits Casademont són totalment lliures de gluten i de traces!
La lactosa és un altre dels additius comuns que poden provocar intoleràncies en algunes persones. Per aquesta raó, alguns embotits Casademont són lliures de lactosa (per exemple, els embotits cuits no llescats). Els embotits cuits i llescats de Casademont tampoc tenen lactosa, encara que si poden contenir traces
En qualsevol cas, recomanem revisar sempre les etiquetes de producte.

Els embotits són dolents per a la salut – Fals!
Algunes persones pensen que els embotits són dolents per a la salud; tenen la creença que tots els embotits són altament grassos i que són aliments altament processats. Aquestes idees són fruit de la generalització. Existeix una gran diversitat d’embotits, amb ingredients i processos d’elaboració variats entre si. Per exemple, el xoriç té un contingut elevat de greix, mentre que el gall dindi és un embotit magre. El fuet, d’altra banda, és un embotit curat, mentre que la mortadel·la i el pernil dolç són cuits.
És cert que les carns processades poden contenir conservants com a nitrits i els nitrats, que en un consum desproporcionat poden afectar la salut.
No obstant això, la indústria alimentària relacionada amb la fabricació d’embotits es regeix sempre pels límits màxims establerts pels organismes sanitaris internacionals.
Com diu la sabiesa popular: tots els aliments, consumits en excés, poden fer-nos mal. La clau per a gaudir està en consumir de tot, i sempre amb moderació.

Els embotits són dolents per a la salut – Fals!
Tradicionalment, els embotits es feien per a conservar la carn de la matança durant tot l’any. És veritat que alguns tipus d’embotits aprofiten una gran part de l’especejament de l’animal, però això no significa que es tracti de dexailles. Totes les parts que s’aprofiten tenen una utilitat o un valor nutricional en si mateixes.
Si triem una marca com Casademont, el saber fer artesanal, així com la qualitat i la traçabilitat de tots els processos d’elaboració i dels ingredients, estan totalment garantits.

Más recientes

Rellançament de la gamma Natura

Costa Food Group – Casademont rellança la seva marca Natura amb una nova gamm...

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...