Nutrició esportiva i embotits: aliats per a rendir al màxim

Les persones que practiquen esport acostumen seguir una dieta que potenciï els seus entrenaments.
Existeix el mite que els esportistes han d’evitar els greixos, ingerir molta més proteïna i prendre suplementació.
Però aquest mite és erroni. Perquè el nostre cos pugui funcionar amb un alt rendiment hem d’aportar-li nutrients diversos que, en el cas de les dietes esportives, són triats al detall.
A  l’antiga Grècia era famosa la gesta de l’atleta olímpic Milón de Crotona, de qui es deia que va carregar un bou sobre la seva esquena. Es diu que menjava 8 kg de carn, uns altres de pa i gairebé 10 litres de vi al dia.
Si ens basem en aquestes dades, podem veure que la seva alimentació esportiva es basava en hidrats de carboni i proteïnes. Els experts d’avui dia li suggeririen incloure alguns aliments més perquè la seva dieta esportiva fos òptima.

Quins nutrients necessiten els esportistes?
El pla nutricional es dissenya tenint en compte molts elements: l’estat físic de l’esportista, el tipus de disciplina que practica, la fase de l’entrenament (en el que es coneix com nutrient timing), els reptes esportius, etc.

Una bona alimentació esportiva ha d’ajudar-nos a aconseguir les nostres metes: tenir més energia, guanyar massa muscular, augmentar el rendiment del cos, millorar la seva capacitat de recuperació i, abans de res, millorar les nostres marques.

Els experts recomanen que la dieta es distribueixi així:
Un 50-60% d’hidrats de carboni, un 20-30% de greixos i un 10-15% de proteïnes.
Els carbohidrats són el combustible energètic dels esportistes.
Les proteïnes ajuden a crear els teixits musculars i a reparar-los.
Els greixos són una font d’energia duradora.
Les vitamines i minerals contribueixen a la salut global de l’organisme.

Els embotits, aliats en l’entrenament esportiu
La carn és un dels ingredients més presents en la dieta mediterrània. També juga un paper essencial en l’alimentació esportiva, per ser una font important de proteïnes, greixos, minerals i vitamines.
Els embotits magres, com el pernil serrà, el gall dindi o el pollastre, són una font destacada de proteïnes d’alt valor biològic, vitamina B, ferro i calci.
Els embotits grassos de porc, com el xoriç i el fuet, també aporten una gran quantitat de proteïnes d’alt valor i minerals com el zinc, fòsfor, ferro i calci. També poden prendre’s puntualment com a font de greixos.
Els embotits, per tant, són bons aliats per a l’entrenament esportiu. A més a més, són un snack fàcil de preparar i, per descomptat, una font indiscutible de plaer pel paladar.

Más recientes

Rellançament de la gamma Natura

Costa Food Group – Casademont rellança la seva marca Natura amb una nova gamm...

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...