Traçabilitat: una garantia en l’elaboració d’embotits


Ressenya basada en l’article Traçabilitat en el cicle de producció porcina, publicat el 2 d’octubre de 2018 per INTERPORC:

Avui dia, a la ramaderia moderna existeixen pocs factors que quedin en mans de l’atzar i que no siguin sotmesos a un registre exhaustiu.
En la producció d’aliments i, especialment, en la producció vinculada al sector porcí, existeix un sistema de control que ens permet custodiar minuciosament l’evolució d’un producte en totes les seves etapes.
Aquest procés de control i registre del producte es coneix com a traçabilitat. La traçabilitat en la producció porcina té molts avantatges:
1. Ens permet ser totalment eficaços a l’hora d’identificar i resoldre un possible problema de qualitat del producte.
2. Ens permet implementar de manera minuciosa el nostre compromís de transparència amb el client.
3. Ens permet garantir el compliment rigorós de la normativa.
La traçabilitat és un sistema transversal que cobreix totes les etapes de la producció i l’elaboració.
Comença amb el control de les matèries primes (com el pinso, els additius, medicaments, etc.).
Durant l’etapa de cria, s’identifica perfectament a cada animal, ja sigui de manera individual o pel que es coneix com a lots. Es registra la granja d’origen, la genètica, l’historial mèdic, etc.
A l’escorxador també es divideixen als animals en funció, per exemple, de la seva alimentació i de la seva cura a la granja de cria. Això permet que els animals que són identificats de forma diferent no es barregin en cap etapa del procés.
La traçabilitat no finalitza a l’escorxador, al contrari, augmenta de complexitat a la sala d’especejament i en la posterior elaboració del producte final.
La traçabilitat està instal·lada en totes les empreses de producció porcina. Tot i així, el nivell de traçabilitat està en mans de cada empresa i serà coherent amb la seva política comercial i de qualitat.
A Casademont i al grup Costa, la traçabilitat és part essencial de la nostra garantia de qualitat i és un pilar essencial en la nostra elaboració d’embotits de primer nivell.

Más recientes

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...

Traçabilitat: una garantia en l’elaboració d’embotits

Ressenya basada en l’article Traçabilitat en el cicle de producció porci...