I amb la fi de l’estiu… Tornem al gimnàs


Ara que hem deixat enrere les vacances d’estiu i els excessos que li acompanyen, toca afrontar la volta a la rutina i, per a molts, la volta al gimnàs i a l’entrenament. A Casademont, som conscients que les claus per a una vida sana són, essencialment, una dieta saludable i practicar exercici físic. Per això, avui et portem una sèrie de consells per a fer-te més suportable la volta al gimnàs.

1. No tinguis pressa
Després d’haver estat uns dies sense realitzar activitat física, has d’aclimatar el teu cos als entrenaments, ja que aquest es troba en més baixa forma que abans de marxar de vacances. Per exemple, a l’hora d’aixecar pes, no intentis forçar la teva musculatura, sinó que comença progressivament per a evitar lesions.

2. Sessions d’estiraments i escalfaments
Abans de començar amb la teva rutina de gimnàs és fonamental estirar i escalfar els músculs, donat que aquests es troben en estat de relaxació. Per a no patir cap lesió és essencial preparar-los per a l’esforç físic i no forçar-los en cap cas. Aquesta és la part més important de l’entrenament perquè és en aquesta fase on s’activa la circulació i es preparen les fibres per a l’esforç físic que suposarà l’exercici.

3. Sense passar-se
Cada sessió d’entrenament ha de suposar un petit repte físic però sempre adaptat a les capacitats i límits del nostre cos. El canvi i la millora han de ser  progressius i rutinaris, prioritzant sempre la salut i seguretat dels nostres músculs i articulacions. Tingues paciència, si ets constant notaràs millores en el teu cos!

4. Hidratar-se
Quan practiquem exercici d’una manera sostinguda, el nostre cos perd més aigua de la que pot produir, causant deshidratació. És per aquest motiu que és tan important hidratar-se abans, durant i després dels entrenaments per a restablir l’aigua que el teu cos ha perdut en forma de suor.

5. Gaudeix
Encara que tots sabem que l’exercici físic comporta una mica de suor i sacrifici, mai ha de perdre’s de vista el fet que és alguna cosa que fem per gaudiment propi o en grup i per a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Si bé és cert que es necessita una constància i esforç per a obtenir resultats, també és cert que, si un dia no et ve de gust anar, no ha de suposar una obligació. Fixa’t un objectiu i segueix-lo progressivament combinant-lo amb molts altres entreteniments!

Más recientes

Casademont millora la seva eficiència energètica gràcies al suport del IDAE i els Fons FEDER.

Girona, 17 de gener de 2019.- Casademont, líder en l’elaboració de fuet...

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC

Nova gamma Reserva Família Casademont amb carn DUROC A l’hora d̵...

Traçabilitat: una garantia en l’elaboració d’embotits

Ressenya basada en l’article Traçabilitat en el cicle de producció porci...